0

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

About image

Η οικογένεια Σισμανίδη έχει μεγάλη παράδοση στο χώρο της παραγωγής και εμπορίας χάλκινων και ορειχάλκινων ειδών εδώ και τέσσερις γενιές.

Το 1920, ο Αβραάμ Σισμανίδης, ανοίγει ένα από τα πρώτα εμπορικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, με κύριο αντικείμενο την εμπορία χάλκινων και ορειχάλκινων ειδών.

Το 1950, ο Παύλος Σισμανίδης, ιδρύει στη Θεσσαλονίκη, εργοστάσιο παραγωγής χάλκινων και ορειχάλκινων ειδών οικιακής αλλά και επαγγελματικής χρήσης .

Το 1975, ο Αβραάμ Σισμανίδης, γιος του Παύλου, αναλαμβάνει τα ηνία του εργοστασίου καθώς και του εμπορικού καταστήματος και πλέον το όνομα ‘ΣΙΣΜΑΝΙΔΗΣ – ΧΑΛΚΙΝΑ’ αρχίζει να γίνεται ευρύτερα γνωστό.

Σήμερα, η τέταρτη γενιά, η Στελλίνα και η Μαρία Σισμανίδου, έχοντας κληρονομήσει το μεράκι και την ευφάνταστη δημιουργικότητα τριών γενεών, φιλοδοξεί να συνδυάσει το παραδοσιακό με το μοντέρνο, αλλά και να αναδείξει την αναμφισβήτητη αισθητική και χρηστική υπεροχή του χαλκού και του μπρούντζου, εισάγοντας νέες ιδέες και λύσεις σε ένα ευρύ φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας και πιο συγκεκριμένα στον διακοσμητικό αλλά και χρηστικό εξοπλισμό ξενοδοχειακών μονάδων, χώρων μαζικής εστίασης, παρασκευής γλυκισμάτων, αλλά και στην καθημερινή ζωή τόσο στο αστικό όσο και στο εξοχικό σπίτι.

Ταυτόχρονα συνεχίζει δυναμικά να δραστηριοποιείται και στον τομέα των εκκλησιαστικών ειδών, διαθέτοντας μεγάλη ποικιλία χάλκινων και μπρούντζινων ειδών σχετικών με Ναούς, Μονές και άλλους προσκυνηματικούς τόπους.